Eierhandel Rozenhoeve - www.rozenhoeve.be
Rozenhoeve Logo

Nationaal Transport
Allerhande Ei-producten

RozenHove Transport Vrachtwagen profielaanzicht

RozenHove Transport Vrachtwagen vooraanzicht

Contacteer ons vandaag nog,
geheel vrijblijvend...

Houdbaarheid Eieren

Hoe lang kan men eieren bewaren?

houdbaarheid eierenDe houdbaarheid van een rauw ei bedraagt vier weken vanaf de legdatum. Een ongepeld hardgekookt ei blijft in de koelkast vier dagen goed. Eiwit kan u in een luchtdicht potje twee dagen in de koelkast bewaren.
Soms is de houdbaarheidsdatum, de legdatum of een specifiek merkteken op het ei aangebracht.
Vermelden de verpakkingen "extra" of "extra vers", dan moet het gaan om eieren die hoogstens 9 dagen oud zijn en maximaal 7 dagen eerder werden verpakt. Eenmaal die periode overschreden, moet de handelaar deze vermeldingen verwijderen.
Hoe korter een ei wordt gekookt, hoe verser het moet zijn. Dat geldt voor zachtgekookte eitjes, voor gepocheerde eieren, voor spiegeleieren en omeletten.
Gebruik alleen 'kakel'verse eieren voor mayonaise, mousses, bavaroise of andere koude bereidingen op basis van eieren. Breek een ei op de rand van een andere kom dan die waarin u het gerecht bereidt en let er steeds op dat de buitenkant van het ei schoon is.
Een oud, niet ruikend ei, dat onder goede omstandigheden is bewaard, is eventueel nog wel geschikt om hard te koken (minimaal 7 minuten). Bakken met oudere eieren is af te raden omdat de elasticiteit afneemt met als gevolg dat het resultaat minder luchtig wordt. Het verwerken van oudere eieren in lauwwarme desserts of sauzen is af te raden.

Hoe bewaren?
• Eieren moeten koel maar niet koud worden bewaard, beschut tegen licht en vocht. Eieren verliezen gedurende een dag op kamertemperatuur meer van hun versheid dan gedurende een week in de koelkast.
• Bewaar de eieren het best in hun originele verpakking in de koelkast.
• Indien u de eieren in het speciale vakje in de koelkastdeur legt, leg ze dan met de puntige kant naar beneden. De dooier zal op deze manier beter in het midden blijven.
• Eischalen zijn poreus. Vermijd daarom ze in de buurt van sterk geurende levensmiddelen zoals look of gerookte vis te bewaren. Ook contact met vocht is te mijden want bacteriën zouden op die manier door de schaal kunnen dringen en het ei aantasten.
• Een hardgekookt ei kan je eventueel gepeld in water bewaren.

RozenhoeveContacteer

Copyright © 2008 Rozenhoeve.be - Alle Rechten Voorbehouden. Rozenhoeve Transport Eieren